International Military Academic Forum 

IMAF (International Military Academic Forum) – Международен военен академичен форум, чието начало е поставено през 2014 г. от Theresan Military Academy - Austria, University of Defence – Czech Republic, Military Academy of the Land Forces – Poland, National University of Public Service – Hungary и Land Forces Academy – Romania.

Идеята на форума е да се задълбочи и укрепи сътрудничество на военните образователни институции при обучението на офицери и цивилни служители.

IMAF-2016 се проведе под патронажа на държавния секретар на министерството на отбраната на Република Полша, Министерството на науката и висшето образование на Република Полша и президента на провинция Силезия от 20-24.06.2016 г. в гр. Вроцлав, Полша. Домакин на форума беше Военна академия на сухопътните сили. В него участваха представители на образователни институции с военен профил от 22 държави. От българска страна участваха началникът на НВУ „Васил Левски“ бриг. генерал Пламен Богданов, доц. д-р Красимир Калев – зам. декан на факултет Артилерия, ПВО и КИС – гр. Шумен и двама преподаватели от факултетите на НВУ. В продължение на два дни бяха изслушани лекции на водещи специалисти в областта на отбраната и сигурността. В третия ден бе споделен опит между партньорите и всеки участник попълни по девет анкети относно съдържанието на темите, методите и формите на обучението. В последния ден научният съвет на форума подготви анализ на извършената работа по проблемни групи (синдикати), резюмира резултатите и представи насоки за по-нататъшно развитие на основната идея на форума.
.

                          

 

 

 


Страницата е обновена на 21 май 2018, 16:37 часа
Назад
Върни се горе