Общоармейски шампионат по военен трибой 

На 12 и 13 юли факултет „Артилерия, ПВО и КИС” – Шумен на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново, за пореден път ще бъде домакин на Общоармейски шампионат по „Военен трибой”. По традиция тaзи надпревара събира военния ни спортен елит.

Поканените участници са сборни отбори на Министерство на отбраната, Сухопътни войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместно командване на силите, Сили за специални операции, Централно военно окръжие, служба „Военна информация”, служба „Военна полиция”, ВА ”Г. С. Раковски”, НВУ ”Васил Левски”, ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров”, 61-ва Стрямска механизирана бригада и Втора Тунджанска механизирана бригада.

Трибоя ще бъде открит официално на 12 юли в 07.15 часа на строевия плац във военния факултет от декана на факултета и ръководството на шампионата.

Според регламента състезанието се провежда в три етапа.

Първият включва стрелба с автомат „Калашников” по цел – поясна фигура, разположена на 200 метра, от три позиции: лежешком, от коляно и стоешком, за общо време една минута. Стрелбата се води на редове, не се допускат единични изстрели, с изключение на последния патрон. Старта на първи етап е на 12 юли от 08.30 часа на стрелкови полигон „Дивдядово”.

Началото на втори етап е от 14.00 часа на стадиона във военния факултет и включва хвърляне на граната в цел – концентрични кръгове с центриран радиус 50 см., разположена на 40 метра.

Последният трети етап стартира на 13 юли в 08.30 часа от паметник „Създатели на българската държава” на Шуменско плато и включва 3 000 метра крос на пресечена местност със снаряжение.

Закриването на шампионата и награждаването на победителите ще е същия ден от 13.30 часа на строевия плац във факултета.

                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Страницата е обновена на 02 август 2023, 17:28 часа
Назад
Върни се горе